Allt fler väljer att göra sin trappa säkrare och snyggare genom att lägga in trappstegsmattor. Den här typen av trappbeklädnad skyddar din trappa mot slitage och repor. Att måla en trätrappa är en tråkig och tidsödande uppgift för många, som man helst skjuter upp så länge det går. Genom att lägga in trappstegsmattor skyddar du din trappa längre och alltså behöver du inte måla den lika ofta.

En annan fördel med att köpa och lägga in trappstegsmattor handlar om säkerheten i ditt hem. Alla har väl någon gång (nästan) fallit i trappan eftersom en trätrappa ger ett dåligt grepp. Om du lägger in halkskyddade trappstegsmattor så får du ett bra skydd mot den risken. Det är viktigt att alla platser i och omkring hemmet är säkra. För dig och dina gäster, men inte minst för dina barn. En trappa är en del i ett hem där det inträffar många olyckor.

Trappstegsmattor för dina barns säkerhet

Framför allt målade trätrappor har en glatt yta och då måste man vara extra uppmärksam på säkerhetsriskerna. Du vill ju att dina barn ska kunna leka tryggt därhemma, utan att de riskerar att halka i trappan. Trappstegsmattor förebygger att man halkar i trappan. Genom att skaffa trappstegsmattor och lägga in dem så får dina barn ett bättre grepp när de går upp och ned i trappan och de löper inte så stor risk att falla. Självfallet gäller det inte bara för barnen, utan även för dig själv och andra som bor i ditt hem eller som hälsar på dig i din bostad. Trappstegsmattor ökar säkerheten i trapporna i ditt hem. Dessutom är våra trappstegsmattor i syntetmaterial också mycket snygga att se på.

Fäst själv halkskyddade trappstegsmattor

Trodde du kanske att det var krångligt eller svårt att själv fästa de halkskyddade trappstegsmattorna? Då kan vi genast lugna dig: du kan enkelt själv lägga in dem på trappan. När du köper trappstegsmattorna får du dessutom dubbelhäftande tejp och en tydlig bruksanvisning. Sedan kan du själv ge din trappa en snygg look.

Be om råd om de rätta trappstegsmattorna

När du ska köpa trappstegsmattor som du själv ska lägga in rekommenderar vi dig att be om goda råd i förväg. Trappstegen i Sverige har ibland andra mått än trappstegen i andra länder. Många trappstegsmattor som finns att köpa tillverkas utanför Europa och därför passar de inte alltid så bra på trapporna i svenska bostäder. Dessutom finns det många svängda trappor i Sverige. Micosteps trappstegsmattor har tagits fram och tillverkats i Nederländerna och därmed passar de alltid, även i svängda trappor. På den här webbplatsen hittar du ett stort utbud av Micosteps trappstegsmattor i olika färger.

open-gedraaide-trap-met-kunststof-trapmatten