welke-kleur-trapmatten-kopen

Vad är det som avgör färgen på trappan, trappstegsmattorna och trappbeklädnaden?

Vill du köpa trappstegsmattor som också matchar din trappa och din inredning, då ska du välja Micosteps trappstegsmattor i syntetmaterial. Du kan välja mellan mer än 10 olika färgkombinationer. Men vilken färg blir bäst? Till att börja med måste du välja själva trappans färg. Om du vill ha en lugn utstrålning väljer du en trappfärg som passar in i din inredning. Trappor ansluter alltid till två golv, och oftast även till en eller flera väggar som ligger bredvid trappan. Trappan blir övergången från den ena till den andra interiören. För en lugn utstrålning och en helhet anpassar du trappans färg efter färgen på golvet under trappan, golvfärgen över trappan och färgen på väggarna som ligger i anslutning till trappan.

Var svart, antracitgrått, taupe och sisal trendiga färger i och kring trapporna förr?

Förr var det mycket vanligt att klä en trappa med heltäckningsmatta. Framför allt stängda trappor täcktes ofta med trappbeklädnad. I allmänhet valde man då också att klä trappan med en mörkare heltäckningsmatta. Svarta, antracitgrå, bruna och blå trappbeklädnader var mycket populära, men dessutom förekom även sisal eller sandfärgad trappbeklädnad. När öppna trappor blev allt vanligare var det inte längre lika självklart att beklä trappan och då valde man ofta trappstegsmattor i färgerna svart och antracitgrått. Trappor med heltäckningsmattor eller trappstegsmattor i textil är sköna att gå på. Nackdelarna är att mattorna sliter och om trappbeklädnaden blir smutsig är det svårt att få ren den igen. Nackdelarna med trappstegsmattor av tyg är att de ofta lossnar och att tyget släpper trådar som ligger och skräpar runt omkring på trappstegen. De där trådarna upplevs som skräpiga, dammiga och smutsiga.

trapmappen-kopen-kleuren

Är svart, antracitgrått, taupe och sisal trendiga färger i och kring trapporna idag?

Nu väljer många allt oftare att måla trappan och sedan klä den med trappstegsmattor eller att låta trappan renoveras av ett företag som har specialiserat sig på att sätta på nya överdragstrappsteg. Sådana överdragstrappsteg sätts också allt oftare dit av superhändiga gör-det-självare. Hornbach, Beijer och K-Rauta är byggmarknader som säljer kompletta set till gör-det-självare. En trappa med överdragstrappsteg är en riktigt snygg lösning, men kostnaderna blir klart högre än med en trappa med trappstegsmattor. Just nu är det mycket trendigt med benvita trappor med trappstegsmattor i en mörk färg. En trappa i benvitt ger ett fräscht och rent intryck och den vita färgen reflekterar ljuset så att trapphuset ser ljusare ut.

Trappstegsmattor i svart, antracitgrått, taupe och bambu passar mycket bra tillsammans med en trappa i benvitt. Micostep kombinerar två färger/färgnyanser i sina trappor. Vi kombinerar svart med en annan svart nyans eller med antracitgrått. Men vi har också alternativ med ännu mer kontrast i vårt sortiment. Du kan till exempel köpa trappstegsmattor där benvitt kombineras med antracitgrått, svar eller varm taupe. Ljusare varianter med mindre kontrast finns i de varianter där vi kombinerar benvitt med kall taupe eller den allra ljusaste varianten av benvitt med bambu. Varianterna i benvitt ger lugn i interiören om de används på en trappa som har en benvit nyans. Det smala vita strecket i trappstegsmattan faller då bort mot trappans benvita bakgrund.

Köpa trappstegsmattor på en byggmarknad, i en möbel- eller specialbutik?

Trappstegsmattor säljs i flera olika slags butiker. Många byggmarknader eller möbelbutiker har trappstegsmattor i textil eller aluminium (Hornbach, K-Rauta, Jula). Många tror förresten att även IKEA säljer trappstegsmattor (vilket de faktiskt inte gör). Micostep är en specialbutik för trappstegsmattor i syntetmaterial. Fördelen med att köpa trappstegsmattor hos Micostep (via trappstegsmattor.se) är att vårt utbud är anpassat efter den svenska marknaden. Våra trappstegsmattor passar på 99 % av alla trappor. Trappstegsmattorna som säljs på byggmarknader eller i möbelbutiker kommer ofta från andra länder där trapporna har andra mått, och det leder till att dina nyköpta trappstegsmattor inte passar som de ska.

Micosteps trappstegsmattor tillverkas i syntetmaterial och de finns i mer än 10 färgkombinationer. Det gör dem mer hållbara och att de slits mycket mindre än trappor i textil som du kan köpa på Hornbach, K-Rauta eller Jula.