Är din trappa för hal? Välj den rätta halkskyddslösningen

Många bostäder har inomhustrappor och alla vill förstås ha en snygg, stilfull och praktisk trappa. Ofta tänker vi kanske inte på trappans säkerhet, förrän vi (nästan) faller i trappan. Varje år sker det en mängd olyckor i hemmen. Fall i trappor är en av de tre vanligaste olyckorna. Därför förtjänar din trappas säkerhet lite extra uppmärksamhet. En trappa som bara är målad är alltid hal och kan vara farlig, så att både du själv, dina barn och dina husdjur, som går på denna glatta yta, löper en större risk att halka och ramla nerför trappan. Att gå upp och ned för en målad trappa i strumplästen är en riktigt dålig idé. Micostep levererar halkskyddande syntetiska trappstegsmattor, en hållbar lösning med en lyxig utstrålning, som garanterar säkerheten i din trappa på lång sikt.

Aldrig mer en hal trappa med trappstegsmattor

Förutom målade trappor är trätrappor som bearbetats med ett lager fernissa eller olja också ofta väldigt hala och därför farliga. Efter att de (nästan) har ramlat vill många ha en snabb lösning som åtgärdar deras problem med den hala trappan. De går till byggvaruhuset eller IKEA och köper halkskyddande gummitejp som de sedan klistrar på trappan. Även om en halkskyddande tejp gör delar av din trappa mindre hala, så är det inte den bästa lösningen. Det går även eventuellt att fräsa in halkskyddande remsor i gummi eller metall (aluminium eller rostfritt stål) i trappstegen. Fast, sådana halkskyddande remsor eller tejp är i allmänhet inte någon särskilt elegant lösning. De kan rubba en trappas lyxiga och eleganta utstrålning. De är helt enkelt mindre snygga än en fint målad trappa eller en trappa med trappbeklädnad av hög kvalitet. Om du väljer lyxiga trappstegsmattor från Micostep så väljer du en säker och snygg trappa på lång sikt.

 

Vilka trappstegsmattor ger ett bra halkskydd?

I stället för att bara lägga halkskyddande remsor på delar av trappan så är det bättre att ta itu med en större del av trappstegens yta. Med Micosteps halkskyddande trappstegsmattor behöver du inte längre vara rädd för att halka. Den befintliga trätrappan täcks, efter att den har målats, med lyxiga trappstegsmattor som fästs på trappstegen med en särskild dubbelhäftande tejp. Inga stora renoveringsarbeten krävs alltså. Micosteps trappstegsmattor tillverkas i två lager av högvärdigt syntetmaterial. Ett styvt underlag som ger stadga och hållbarhet och som förebygger att trappstegsmattorna krullar sig i kanterna (vilket ofta händer med heltäckningsmattor på trappor). Trappstegsmattornas ovansida har ett gummiliknande halkskyddslager. De känns sköna att gå på, är säkra genom sin halkskyddande effekt och de är enkla att rengöra. Gummilagret har inte tillverkats av naturgummi eftersom det är för dyrt, det utgörs i stället av ett gummiliknande syntetmaterial. ”Gummilagret” kan jämföras med hårt gummi. ”Gummit” är av en högvärdig kvalitet, det är mycket hållbart och väldigt slitstarkt.

Micostep antislip trapmatten

En säker och lyxig trappa

Om jag säger halkskydd så tänker många på grova material eller remsor som inte är snygga att se på. En halkskyddande trappstegsmatta som trappbeklädnad är mycket stilren och en verklig förbättring av din trappa. Micostep levererar trappstegsmattor i många olika färger, så att det alltid finns en färgkombination som passar perfekt till resten av din inredning.

Håller du på att renovera trappan och letar du efter en hållbar lösning för en både vacker och säker trappa? Beställ våra trappstegsmattor på webbplatsen eller be att få färgprover.